VN Azerbejdžana

Perez iskoristio nesreću momčadskog kolege Verstappena

Utrku punu preokreta i izmjena na stazi iskoristio je Sergio Perez u Red Bullu, koji je stigao do druge pobjede u karijeri u Formuli 1 nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Bahreinu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 06. 2021. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka za Veliku nagradu Azerbajdžana u Bakuu nije mogla pružiti više nego što jest i po završetku je postala momentalni klasik.

U sjajnoj završnici gledali smo odustajanje vodećeg Maxa Verstappena u 46/51 nakon što mu je puknula stražnja lijeva guma, crvenu zastavu i pauzu zbog sudara s ogradom koji je izazvao, a nakon što su se vozači vratili na stazu potom i nevjerojatan kiks Lewisa Hamiltona.

Britanac je krenuo u napad na, tada vodećeg, Checu Pereza dva kruga prije kraja iako je svojima u boksu sugerirao da je utrka maraton, a ne sprint pa se nije očekivalo da će napraviti nešto luđački. Ipak, nije stigao kočiti pa je umjesto zavoja produžio izvan staze i pao na začelje te ostao bez bodova.

"Tako mi je žao, dečki", rekao je Hamilton na timski radio.

Utrku punu preokreta i izmjena na stazi iskoristio je Sergio Perez u Red Bullu, koji je stigao do druge pobjede u karijeri u Formuli 1 nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Bahreinu.

Do druge stepenice na postolju začuđujuće je stigao otpisani Sebastian Vettel u Aston Martinu, kojeg su navijači proglasili vozačem dana.

Treći je bio Pierre Gasly u Aplha Tauriju dok je četvrto mjesto zauzeo Ferrarijev Charles Leclerc, prenosi 24 sata.

Max Verstappen trebao je stići do još jedne pobjede u karijeri, treće ove sezone, ali puno kontroverzi prolomilo se nakon odustajanja. U boksu su procijenili da će gume izdržati do kraja, no umjesto trijumfa Nizozemac je s 300 km/h završio u ogradi.

Kopirati
Drag cursor here to close